Na dvore z tŕňov a ruží ~ TAG

Dlho som rozmýšľala čo pridať - potom mi napadol, že už dlho tu nebol žiaden zaujímavý tag. A potom som ešte dlhšie hľadala nejaký, ktorý by sa mi páčil - a nenašla som žiaden. Všetky mi prišli otrepané a podobne. A tak som sa aj s povzbudením od Lili rozhodla, že si spravím vlastný. Tak snáď sa Vám tento môj bude páčiť. A keďže je teraz veľký rozruch okolo vydania tretej knihy vrámci tejto úžasnej sérii, tak som sa rozhodla môj tag spraviť na jej štýl. 



1. Prythian - Sarah J Maas vytvorila ďalší svet, v ktorom žije množstvo nadprirodzených postáv. 
Obľúbený knižný svet. 
Maggie: Ťažko vybrať, ale rada by som navštívila Velaris a vlastne celý Night Court, keďže z toho mesta - a dvoru- ide samá mágia, a určite tam je všetko nádherné. A ja by som sa rada prechádzala uličkami Velarisu a pod. 
Barbora: Hm..no nie je to že priamo svet v pravom slova zmysle, ale ja by som chcela navštíviť Nočný cirkus. Už samotná kniha mala úžasnú atmosféru: záhadný cirkus sa objaví v noci, je plný mágie a trikov.K tomu úžasná vôňa karamelu,jabĺk a čokolády.


2. The Spring Court - Jarný dvor - Po zime prišla jar, a všetko sa roztápa. 
Kniha, na ktorú si potrebovala nejaký čas, aby si ju prečítala, ale nakoniec si to zvládla. 
Maggie: Istý problém som mala práve s My ostatní tu len tak žijeme od Patricka Nessa. Keď som ju začala čítať, nebavila ma, nevedela som sa začítať a tak som ju odložila. Potom, po nejakom čase som sa k nej znova vrátila a zhltla ju na jedno posedenie. Takže rozhodne, na túto knihu som musela nejako dozrieť, ale potom som si ju obľúbila. 
Barbora: Na vine sú hviezdy. V tomto prípade slovo "zvládla" nie je úplne správne,pretože ma ten stratený čas na čítanie kníh od Johna Greena straší doteraz.




3. The Night Court - Nočný dvor - Miesto, ktoré je zahalené nocou a je plné mágie. 
Kniha, ktorá bola plná mágie. 
Maggie: Nočný cirkus. Absolútne. Autorka vytvorila také magické miesto, ktoré som úplne zbožňovala a zrovna v toto upršané obdobie by som sa najradšej ku knihe vrátila a znova si ju vychutnala.
Barbora: Kedže Maggie už spomenula Nočný cirkus (ktorý obe zbožňujeme) , takže mi napadol Netvor je zver, ktorého aktuálne čítam. Už z prvého pohľadu na knihu vám dôjde,že to asi nebude pohodové čítanie na pekný slnečný deň.


4. The High Lord of the Night Court - Najvyšší lord Nočného dvora
Obľúbený knižný boyfriend .  
Maggie: Typnite si. Áno, hádate správne. Rhysand. Lebo je absolútne dokonalý, vtipný a čo by som dala za to nájsť si nejakého takého chlapa.
Barbora: Neznášam túto otázku :D Vždy si musím vybrať medzi moju detskou láskou- Percym Jacksonon...alebo úžasným Willom Herondaleom. No tentoraz to bude Will. Veď po jeho výroku je aj pomenovaný tento blog, teda nemám čo viac dodať. 




5. Under the Mountain - Pod horou - Tajomné miesto, kde to nepoznáš a máš strach.
Strašidelná kniha. 
Maggie: Domov pre neobyčajné deti pani Peregrínovej.  Sama kniha nebola až tak strašidelná, ale tie obrázky v nej...keď si na ne spomeniem, aj teraz mi prebehne mráz po chrbte. 
Barbora: No popravde fakt neviem, mňa je naozaj veľmi ťažké vystrašiť. Nepodarilo sa to zatiaľ ani filmu,ani knihe...teda nič mi teraz nenapadá .



6. Masquarede Mask - Maškarný bál - Každý má svoju masku.
Kniha, o ktorej si veľa nevedela a siahla si po nej len vďaka nádhernej obálke. 
Maggie: Illuminae. Zaregistrovala som, ako si ju všetci chvália, a že je to super kniha ale nevedela som presne o čo sa jedná, o aký žáner knihy ide, o čom to má vlastne byť...O to viac som z nej bola prekvapená a zamilovala som si ju hneď.
Barbora: Prvá strieborná kniha snov. Ta obálka ma dostala na prvý pohľad. Celkovo kniha aj séria majú jedno z najkrajších vonkajších aj vnútorných prevedení,nehovoriac o tom že obsah je perfektný tiež.


7. Amaratha
Obľúbený knižný záporák.
Maggie: Fuuha. Levana z Mesačných kroník. Lebo, bola krutá, ale nebolo to takým štýlom, že chce vládnuť nad celým svetom - well, chcela ale to až časom - a bolo až heart-breaking vidieť, že vďaka čomu sa dostala tam kde bola, prečo bola taká aká bola. Rozhodne som si ju obľúbila.
Barbora: Sebastian Verlac z TMI.Napíšem to radšej tak (no spoilers), ale tak všetci vieme o čo sa tu jedná. Neviem prečo ho mám vlastne rada, no je jednou z mojich top postáv zo série! Nemôžem sa dočkať ako ho pokazia ukážu aj v seriály.


Tak čo, páčil sa vám Tag? Privítali by ste niekedy v budúcnosti aj ďalšie, origiálne naše, tagy? :)
Ps. Zapojiť sa môže ktokoľvek, jediná podmienka je spomenúť ma tam ako autorku. :)  

2 Komentáre

  1. Ako je možné, že toto som si nevšimla skôr?
    Super tag, páčili sa mi otázky a veľmi silno uvažujem, že by som sa aj ja zapojila. Teda, len si najskôr musím nájsť čas medzi prácou a prácou.

    OdpovedaťOdstrániť