Týždeň s knihou #4- Recenzia : Magnus Bane – Zápisky veľkobosoráka


Názov: Magnus Bane: Zápisky veľkobosoráka
Autori: Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson
Séria: -
Žáner: Fantasy, Dystiopia
Vydavateľstvo: Slovart
Počet strán: 440
Hodnotenie na GR: 4,22* / 29 849 hlasov

Anotácia: Neopakovateľná príležitosť pre fanúšikov sérií Nástroje smrteľníkov a Pekelné stroje nazrieť do tajomného života Magnusa Banea.
V tejto jedinečnej knihe vám prinášame jedenásť príbehov, ktoré poodhaľujú rúško tajomstva, čo zahmlieva štyristoročný život obľúbeného veľkobosoráka Brooklynu. Magnus Bane to nemá v živote ľahké, pretože pre bosoráka sú na prvom mieste vždy problémy iných. Jeho život je dlhý, rad jeho mileniek a milencov ešte dlhší.
 No Magnus má dar, ako byť v pravý čas na správnom - alebo aj nesprávnom - mieste. Francúzska revolúcia, prohibícia v Amerike alebo prvá veľká bitka medzi Valentinom a Tieňolovcami je len zlomok z toho, čo Magnus prežil na vlastnej koži. Za štyristo rokov sa toho nazbieralo toľko, že mu to nikto nikdy neuverí. A týchto jedenásť poviedok... Magnus pravdepodobne preklína toho, kto ich vypustil do sveta.





Myslím,že Magnusa Bane(a) tu nikomu predstavovať nemusím.Charizmatický veľkobosorák Brooklynu ktorého si musíte zamilovať už na prvý pohľad.No aký bol predtým? Čo ho všetko ovplyvnilo? Ako spoznal Raffaela,Valentina a ďalšie známe postavy? To všetko sa dozviete v týchto úžasných kronikách,ktoré sú perfektné spestrenie času medzi čakaním na ďalšie série zo sveta Tieňoľovcov (ak ste to teda tak ako ja nevzdali :)


Kniha sa skladá z 10 poviedok z jeho života+ menší bonus-Magnusova odkazová schránka



Čo sa naozaj stalo v Peru - 
Tak hneď na začiatok je tu jedna z najlepších(keď nie najlepšia) poviedka vôbec.Toto bol ten pravý Magnus do ktorého som sa zamilovala-vtipný,dobrodružný,za každých okolností svojský vo svojom vkuse.Proste Peru bolo úžasné,vždy sa tam niečo dialo,bolo akčné,nechýbala láska,priateľstvo a riadne som sa nsamiala .Ako vždy,určitá záhadnosť okolo Mganusa vždy bude,takže končila trošku nevyjasnene..čo je len ďalší bonus.



Kráľovná na úteku -  

Druhý diel ma už až tak veľmi nebavil,aj keď bolo zaujímave nahliadnuť do Paríža za čias Francúzskej revolúcie. Magnus tu stretáva postavy ako Maria Antoinetta a taktiež sa zapletie s pár upírmi.
 Upíri, čajové pečivo a Edmund Herondale -
Tak konečne je tu aj poviedska s Tieňolovcami,tentoraz v Lodýnskom Inštitúte.Určite si pamätáte neustále omieľanú Dohodu s Dolnosveťanmi  a nikoho neprekvapí že pravej pri jej tvorení bol aj Magnus.Tu prvý krát stretáva  svoju budúcu lásku Camille a Edmunda Herondalea(Willov otec).Ako vidím,s Herondaleovci sa proste  nikdy nenudíte.Takisto sa tu dozviete trochu viac o príbehu Isabellinho náhrdelníku...


Polnočný dedič - 
 Konečne! Tessa,Will,Jem ....a ich syn.No James ma popravde trošku sklamal,som čakal niečo viac od Herondalea(aj keď oni tu drámu majú asi proste v krvi :D ),ale zas no bol zlomený v tú dobu takže to ho ospravedlňuje. Aj tak viac sa dozvieme v tej novej sérií dúfam.Bolo úžasne vidieť ich zase aj po toľkých rokoch ...A som si už istá že si ju budem musela prečítať!



Vzostup hotela Dumort - 
 Tento príbeh ma nebavil (nebyť Magnusa tam tak...) Proste v skratke nejakí ľudia tam vystrájajú s démonmi a Magnus zachraňuje svet :D




Záchrana Raphaela Santiaga - 
 Zaujímalo vás ako sa Raphael  stal upírom ? Aký bol jeho život predtým? To všetko sa dozviete v tomto príbehu,a verte či nie...istý čas žil s Magnusom .Je jasné že oni dvaja sú úplne protiklady...takže si viete predstaviť ako to vyzeralo.Bolo super vidieť časť života nejakej známej postavy o ktorej sme vlastne predtým dokopy nič nevedeli.





Pád hotela Dumort - 
 Príbeh o upíroch ktorí začnú fakt riskovať a stanu sa neovládateľnými.Ďalší z tých neutrálnych príbehov,avšak dosť emotívny pre Magnusa...



Čo kúpiť Tieňolovcovi, ktorý má všetko (a s ktorým oficiálne ani nechodíte)
Myslím že tu nie je čo dodať! Akecove narodeniny,démon radiaci v randení a Magnus v koncoch :D Toto si musíte proste prečítať...





Posledný boj newyorského Inštitútu -
 Tento diel bol geniálny.Deje sa za čias keď sú Jocelyn,Valentine a Luke mladí a berú  s kruhom "spravodlivosť" do vlastných rúk.Tu sa ukazuje Valentinova krutosť a začína váhanie ostatných Tieňolovcov,ktorí sa musia rozhodnúť či sa postavia na stranu Magnusa,alebo Valentina. Bolo to neskutočne emotívne,rada by som ešte videla viac príbehov z čias Kruhu...





Pravá láska (a prvé rande)

Malec again! K týmto príbehom nie je veľmi čo povedať,kedže ich všetci milujeme nechcem niečo prezrádzať.Proste ich prvé rande :)








+Magnusova odkazová schránka
Tieto odkazy prichádzajú Magnusovo po rozchode,  keď mu každý vyvoláva a snaží sa pomôcť (či už dobrovoľne alebo až tak nie (Simon)

Knihu každému odporúčam a hodnotím ju na 4 kačičky.




Za recenzný výtlačok ďakujem veľmi pekne vydavateľstvu Slovart. 
Knihu si môžete kúpiť napr. TU

2 Komentáre

  1. Niektoré poviedky vyzerajú zaujímavo, ale neviem či by ma úplne všetky bavili podľa vašej recenzie :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak vždy sa nájdu nejaké ktoré budu lepšie,avšak aj horšie. Každopadne celkovo je to úžasná kniha a možno práve ktoré mňa až tak nezaujali môžu byť zaujímavé pre niekoho iného :)

      Odstrániť