Kerstin Gier - Druhá strieborná kniha snov

Názov: Druhá strieborná kniha snov
Autorka: Kerstin Gier
Séria: Strieborná #2
Žáner: Fantasy, YA
Vydavateľstvo:  Cooboo
Počet strán: 384
Hodnotenie na GR: 4,07*/ 4 983 hlasov

Anotácia: Liv je zdesená: Top Secret pozná jej najtajnejšie tajomstvá. Ale odkiaľ? A čo pred ňou skrýva Henry? Aká tajomná postava vyčíňa v noci v nekonečných chodbách snového sveta? A prečo je zrazu jej sestra Mia námesačná?
Nočné mory, záhadné stretnutia a divoké naháňačky Liv vôbec nedovolia, aby si počas spánku oddýchla. A pritom sa už aj cez deň musí vyrovnať s veľkými problémami novopečenej patchworkovej rodiny vrátane intrigánskej starej mamy. A tiež so skutočnosťou, že existujú ľudia, ktorí s ňou majú nevybavené účty – rovnako cez deň ako aj v noci... Druhý diel napínavej snovej trilógie od bestsellerovej autorky Kerstin Gierovej.



Prepáčte nedá mi to,ale proste hneď na začiatok musím spomenúť túto obálku.Pozrite sa na tú dokonalosť! Zase ako aj pri prvom diele,hneď po tom čo prišla som sa na ňu musela dlho pozerať.Tie strieborné časti sú úžasné,vynikajúco vybrané farby,krásna aj bez prebalu.Nehovoriac o záložke a tými krásnymi ornamentami vnútri :) A to je len prvý dôvod prečo ju určite musíte mať doma...

Popravde, dúfala som že kniha sa bude väčšmi zaoberať snami,a celkovo tou podstatou snenia a toho celého,lebo to veľmi vysvetlené v jednotke nebolo.Bohužiaľ hlavnou témou tejto knihy boli skôr vzťahy,na čo sa však veľmi stažovať nemôžem,kedže priznajme si to všetci,Kerstin píše proste geniálne,či už je to skôr fantasy sféra,alebo ako v tomto prípade,skôr  vzťahy v rodine...





Po udalostiach s predošlého dielu nastáva také pokojnejšie obdobie ktoré však nevydrží dlho.V svete snov sa zrazu začne pohybovať nejaký divný muž a jej malá sestra začne byť veľmi nebezpečne námesačná.V rodinných vzťahoch zas všetko komplikuje jej nová stará mama Okrobluda ,ktorej sa nové vnúčatá veľmi nepozdávajú,nehovoriac o ich mame ktorá je podľa nej obyčajná a jej syna si nezaslúži.
Medzi Liv a Henrym to tiež nie je práve najlepšie.Postupne vychádza s toho zaľúbeného oparu a začína si uvedomovať že o ňom vlastne dokopy nič nevie,čo prinesie ďalšie nové problémy,kedže Henry veľmi neplánuje jej povedať viac.Do toho sa stále zapája Top Secret ktorá stále vie o tom kto/čo/s kým/kde/ako/prečo.Ale tak dozvieme sa trošku viac k tomu,aj keď dokopy nič   tak to vidím že sa to všetko dozvieme až v ďalšom diely(ma 3 časti či ? ).



Celkový dojem s knihy je aj napriek tým malým nedokonalostiam super,a určite vám ju odporúčam aj keď nečakajte až tak veľa tých snov,kedže to časťami bol až normálny dievčenský román(aj keď dobré napísaný,ale predsa...)Taktiež mi trošku chýbal Jasper a celkovo rozpadnutie ich partie.Už sa teraz nemôžem dočkať pokračovania,ale kedže som čakal trochu viac odpovedí,tentoraz len 4 kačičky :)



Za Recenzný výtlačok veľmi pekne ďakujem internetovému kníhkupectvu www.preskoly.sk :) Knihu si môžete kúpiť TU.

0 Komentáre